Faceți căutări pe acest blog

luni, 27 februarie 2012

ranile


  Ranile psihice fac parte din natura noastra ele ne ajuta intr-un fel sa devenim unici si ne face sa evoluam in tot si in viata. Dupa ce avem asfel de rani si ne refacem avem o stare comparata cu ce a unui nou nascut cu mult potential si multa vitalitate dar trebuie sa ne ocupam indeaproape de noi insine de cea ce vrem si cu o resposabilitate iesita putin din comun pentru fiinta noastra. Ati asuma intreaga fiinta pentru un lucru, un plan pentru o alta fiinta si canalizarea energiei pozitive catre directia respectiva duc la o ridicare a fiintei o reusita, dar oameni nu mai sunt in secolul asta atat de responsabili si canalizarea energiei este doar o tenta o directie care a luat-o pe mai multe ramuri. Am fazut multe persoane daramate psihic si de multe ori am zis nu o sa decad atat de mult nu-mi permit, nici macar nu as vrea sa le stiu viata dar de multe ori sunt ata de curios ca ii intreb de ce ? Si am inteles totul este mai usor atunci cand ti se ofera pe de geaba am fazut ca cele mai rapide reacti in asfel de rani sunt scaderea performantei in tot ce facem concentrarea nu mai e aceasi, relatiile cu noi si cu cei din jurul nostru sunt afectate. Asa cum noi iubim altfel cate o persoana sau fiinta asa descarcarea este altfel o revolta a sufletului o rana psihica eu spre exemplu am o violenta verbala alti fizica altii alcoolismul, ce facem ne inchidem sau ne destainuim pe moment desi stim ca gresim dar durerea este acolo si cum nu este o rana la suprafata care sa se vada apelam la tot felul de rabufniri.De multe ori avem tendinta de a ne minti, de a ne fura singuri fara sa sezizam efectele acestora pe noi doar peste ceva timp ne dam seama de ce am facut, dar se intampla ca cei care ne au provocat rana sa ramana nepedepsiti si nu duce la diminuarea situatiei si asta se vede in sistemul nostru sanitar (barbat + femeie = bataie ) cred ca mai toate aceste autopedepsiri si rani interne psihice netratate ies la suprafata in timp si asfel ranile interrioare devin in timp din ce in ce mai evidente rani exterioare.
  Nu avem decat un singur lucru de facut sa credem in noi acceptandu-ne asa cum suntem, sa nu ne mai gandim ca celalalt o sa ne inteleaga asa cum suntem si ca trebuie sa se comporte diferit pentru ca tu esti tu, trebuie oprite asteptarile, asteptarea esti chiar tu, resposabilitatea esti tu, treci peste, nu intoarce capul este doar un vis devenit cosmarul vieti tale, trebuie sa existe ceva mai bun pentru tine, concentreazate pe ce este bun langa tine si ia cat poti pana iti revi. Stiti de multe ori intalnim oameni care ne zic sa gandim pozitiv, da dar asta inseamna ca nu te minti pe tine insuti, nu iti faci vise ciudate, si ca nu trebuie sa incurci daruirea unuia sau alteia cu prostia, ia doar ce este bun si in primul rand cred ca trebuie sa ne iertam pe noi insine.
 Si cred ca trebuie sa trecem prin toate astea pentru a ne face unici si ca viata ne invata inca o data sa fim buni unul cu celalalt si ca putem face lucruri si planuri fara tot ce inseamna rau.
  " IN ZI DE FERICIRE FII BUCUROS, IAR IN ZI DE NENOROCIRE GANDESTE-TE CA DUMNEZEU A FACUT SI PE UNA SI PE CEALALTA ASA CA OMUL SA NU DESCOPERE NIMIC DIN CELE VIITOARE " biblie
 O sa mai scriu despre rani dar am scris asta pentru ca tot intalnesc oameni daramati la care tin si vreau sa ia ce este bun nu sa se intoarca in barlogul lor daca cunoasteti asfel de persoane stati macar de vorba cu ei un gand ii ajuta .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu